Dekhengsten/fokmerries

Neem voor dekvoorwaarden even contact op.

Estribilho v. El-Negro X Traviata
Geboortedatum: 14/02/2009
Aantal punten bij goedkeuring: 69.8
Stokmaat: 1.65m
Kleur; schimmel
Fokker: Antonio Raul Brito Paes
Dekwijze: KI vers/KI diepvries
Dekgeld: €750,-
Estribilho is een ouderwets barok gebouwde hengst met een zeer sterke boeg/schouderpartij en croupe. Is uitermate werkwillig, gevoelig, intelligent en heel zacht, en heel betrouwbaar. De allerliefste en eerlijkste hengst op stal; alleen al voor zijn karakter uitermate geschikt voor de fokkerij. Beschikt over een uitstekende ruime draf en passage en aanleg voor de verzamelde oefeningen zoals pirouettes en wisselseries. Momenteel uitgebracht in het ZZ -Zwaar en WE3. In 2018 volledig klinisch en rontgenologisch goedgekeurd met alleen maar 1tjes op het rapport. Sterk papier met Veiga en Coimbra lijnen.


Luxor da Cruz v. Zambaionne X Altiva
Geboortedatum: 15/05/2015
Aantal punten bij goedkeuring: 70.3
Stokmaat: 1.68m
Kleur; zwart
Fokker: Luis Pereira Cruz
Dekwijze: uitsluitend diepvries
Dekgeld: €850,-
Luxor is een moderne hoogbenige hengst met een prachtige sterke kap. Luxor is eigenwijs, grappig, gevoelig en werkwillig, erg stoer en wordt ook ingezet voor het springen en crossen. Beschikt over veel swung in de draf, heeft zeer ruime stap en treedt mooi onder in de galop. Heeft op zijn keuringsrapport een 8 voor zijn achterhand gekregen. Momenteel uitgebracht in het ZZ-licht en WE3. Luxor heeft de wereldberoemde Ortigao Costa bloedlijn in de grootouders zitten.


Milho Rei de Odiana v. Perfeito X Dama
Geboortedatum: 03/01/2016
Aantal punten bij goedkeuring: 66
Stokmaat: 1.60m
Kleur; valk
Fokker: Luis Venes Nunes
Dekwijze: KI vers/KI diepvries
Dekgeld: €750,-
Klein maar fijn; deze hengst heeft het allemaal. Een prachtige kleur en een oersterke bouw, een powerhouse met echt een wow factor! Stevige hals, mooie achterhand, sterke rug en mooie voeten. Milho is stoer, betrouwbaar, no-nonsense, bomproof, werkwillig en gaat voor je door het vuur. Momenteel uitgebracht in het ZZ-Zwaar en de WE4. Bloedlijnen? Mooiere mix bestaat niet: Alter Real, Ortigao Costa, Veiga én Andrade! Ook Milho is volledig gekeurd, in 2021, met uitlsuitend 1tjes op het rapport.

Nederlands Kampioen 2021 van de MCI Jonge Paarden met 89% en 85% op de proeven!!
Reserve kampioen 2022 NK Working Equitation level 1.

Milho Rei heeft zich in 2023 op het NK MCI geselecteerd voor het EK in Parijs in level 2!

2024 trainen we Milho Rei om mee te kunnen naar het EK in de Masterclass WE.

Atalaia***** of Talisco X Opus 72
Geboortedatum: 2005
Aantal punten bij goedkeuring; 73,5
Stokmaat: 1.57
Fokker: P. da Costa
Kleur: Roodschimmel
Aantal nakomelingen; 10
Deze merrie, waar te beginnen? Meervoudige kampioensmerrie, meervoudig ‘kampioen der kampioenen’ (kampioen in Belgie, Zwisterland, Nederland én Duitsland), recommended titel (elite predicaat), meer prijzen zijn er voor de lusitano niet te behalen, simpelweg de beste merrie die te vinden is in Nederland. We zijn erg blij met deze merrie, die de fundatie van onze fokkerij vormt. Atalaia heeft bewezen niet alleen schimmelkleurige veulens te geven maar ook kleur door te geven.

Atalaia verwacht in april 2024 een veulen van multi-kampioen KWPN hengst Mc Laren, gereden door Dinja van Lieren. Hiermee hopen bij een bijdrage te bieden aan het crossbreeding project van het KWPN; om de karakter eigenschappen van de KWPNer wat te ‘versimpelen’ en inteeltpercentages naar beneden te brengen. Het veulen zal geregistreerd worden bij het KWPN in het A register.

The Dutchess of Imposantos v. Imposantos X Talisco

Geboortedatum: 2 mei 2023, kleur : Bruin geboren schimmel. Deze zeer elegante hoogbenige luso-warmbloed merrie is te koop! Met de beweging van kwpn en het lusitano karakter; hét toekomstige sportpaard.

VERKOCHT! Queen of Ice EP v. Ice Cream ***** X Atalaia*****
Geboortedatum: 2020
Kleur; Cremello
Fokker: E. Ploumen
Queen is onze toekomstige fokmerrie, aangekocht begin 2021. Met 2 ‘recommended’ ouders (elite predicaat onder de lusitanos) en beide ouders winnaars ‘Kampioen der Kampioenen’ kan het niet misgaan met deze pittige dame. Op de keuring in 2022 een mooie tweede plek behaald.

Romeira da Cruz v. Almansor X Truque
Geboortedatum: maart 2021
Kleur: valk
Fokker: Luis da Cruz
Romeira is de jongste telg van het stel, deze dame mag eerst bij ons een paar jaar verblijven, benieuwd wat de toekomst ons gaat bieden!