Accommodatie/Pension

Stallen

Stal Groene Velden beschikt over 5 pensionstallen. De stallen zijn erg ruim, 3,5m x 3,5m en bieden onbeperkt frisse lucht voor de paarden door de luiken. Er is ook ruimte voor hengsten; deze hebben dan ook een aparte weide. Wij bieden halfpension, dit is incl. voer, hooi, luzerne, bodembeddeking (zaagsel), en buiten zetten.  Alle paarden komen zomers dagelijks in de wei én paddock, in de winter alleen in de paddock. Alle stallen zijn uitgerust met camera’s; de paarden worden 24 u per dag in de gaten gehouden.

Rijden

De buitenbak van 20mx60m is voorzien van drainage  en omheining en wordt wekelijks gesleept zodat deze zo goed als het hele jaar door rijbaar is. Uw paard kan ook door ons getraind worden en uitgebracht worden op wedstrijd, zowel in de dressuur als in het springen. Privélessen behoren tot de mogelijkheid, het staat u ook echter vrij om een eigen instructeur/instructrice te laten komen, dat  is geen enkel probleem.  Wij beschikken over een grote omheinde paddock waarin gelongeerd mag worden en waarin de jonge paarden eerst worden afgericht voordat ze in de bak gereden worden.  Stal Groene Velden ligt aan het bos; ideaal voor een bosrit of even uitstappen na een training.

Weidegang
grote wei

De paarden komen het gehele jaar door naar buiten dankzij de paddock met prachtige overdekte slowfeeder.  De slowfeeder zorgt voor onbeperkt hooi/kuil zodat de paarden geen zand gaan eten. Weideseizoen is van april tot en met sept/oktober, indien het weer het toelaat.  In de winter staan de paarden dus in de paddock.

paddock
Voerbeleid
De paarden krijgen meerdere keren per dag (, 4 á 5 keer, in overleg) kruidenhooi of kuil zodat ze onbeperkt ruwvoer tot beschikking hebben.  In de winter wordt dit ook aangevuld met een emmer luzerne Digest van Hartog.
Qua voer kiezen wij voor Florian Horsefood; onze sponsor. Al jaren zijn wij meer dan tevreden over de ruwvoer en brokken van florian.
gedeelte van de hengstenwei
Hengsten

Er is bij ons op stal ruimte voor hengsten, deze staan dan ook alleen in een aparte weide. 1 hengstenwei loopt om het huis heen zodat deze continue in de gaten gehouden kunnen worden. In de weide staan veel bomen die zorgen voor beschutting in de zomer. De 2de wei is aan de overkant va de weg. En we hebben nog 4 grote weides naast het huis. Zo beschikken wij in totaal over 6 weides.

Gezondheid

Dierenartspraktijk Bas Steltenpol is onze vaste dierenarts, www.flevovet.nl; deze woont in de straat achter ons en 24 u per dag bereikbaar. Qua hoefsmid maken wij gebruik van Hoefsmederij Bloem, www.hoefsmederijbloem.nl, deze komen aan huis.  Het staat u uiteraard vrij om iemand anders te laten komen, dat is geen enkel probleem.

Bak huren?

Uiteraard is het ook voor niet pensionklanten mogelijk om bij ons te komen rijden, voor €10,- per keer bent je van harte welkom om te komen rijden in onze bak. Graag de mest zelf opruimen, honden niet toegestaan vanwege eigen honden.

Les?

Ook bent u van harte welkom voor dressuurles van Sophie voor €35,- per 45 min.  Benieuwd naar de Working Equitation? Wij zetten een mooi parcours voor je klaar; dresuurmatig aan de slag met ontzettend veel plezier!! €45,- per 45 min.  Voor een leuke afwisseling is Werken aan de Hand ook ontzettend leerzaam; voor zadelmak maken, herstel van blessures maar ook voor het aanleren van dressuuroefeningen.